full screen background image


Natuurbelevingstochten


 

Wandelingen op maat voor natuurontdekkers van 7 tot 77 jaar en groepen van 7 tot 17 personen. Een arrangement in overleg afhankelijk van het seizoen en uw keuze van de plaats vanaf € 7,- per persoon.

 

 

Het leven is een eitjeIk ben geboren en getogen in Haren op het noordelijke puntje van de Hondsrug. Als kleine jongen ging ik met mijn ouders mee de natuur in. Dat mijn vader bioloog en mijn moeder een fervent liefhebster van wilde plantentuinen was hielp om van mij een kleine ontdekkingsreiziger te maken. Alles wat ik zag struinend door de bossen van Drenthe, door weilanden in Friesland en langs de kronkelende maren van Groningen boeide mij. Altijd was er de verwondering over hoe dat alles in elkaar stak. Uit die verwondering groeide bij mij de bewondering over hoe mooi onze natuurlijke omgeving is. Ook in ons keurig aangeharkte en dichtbevolkte landje. Zelfs in onze eigen achtertuinen. Vanuit die bewondering ontstond bij mij het diepe besef dat wij dit alles waar mogelijk moeten koesteren.

De afgelopen jaren heb ik uiteenlopende groepen mensen in zeer verschillende settings meegenomen op ontdekkingstocht in de Nederlandse natuur. Behalve ontdekking van de natuur gaf ik hen ook inkijkjes in de rijke geschiedenis van ons deel van Nederland. Voor elke groep, in ieder seizoen en op zeer verschillende plekken ontspon zich zo al wandelend telkens weer een nieuw verhaal. Altijd nieuwe inzichten en belevingen vanuit het eeuwenoude gegeven van het Noord-Nederlandse landschap. 

Vogels kijken met je oren in de lente. De zomer proeven op je tong. De warmte van een boom voelen in de winter. Herfstgeuren opsnuiven in het bos om de hoek. Je heel even in de ijstijd wanen. Het landschap lezen als een reisgids. De heimelijke wereld van zwammen ontdekken. Zien waar de reeën liepen vanochtend. Wil jij dat ook beleven?

Vanuit sesame organiseer ik natuurbelevingstochten op aanvraag.Verwondering en Bewondering in de Natuur

Voor deelnemers van zeven tot zevenenzeventig jaar en groepen van zeven tot zeventien personen maak ik op maat en in overleg een arrangement.

Prijzen vanaf € 7,- per persoon.

 

Meer informatie? Mail naar peter@sesametree.nlsesame - Nooitgedacht * 06 24879686 * peter@sesametree.nl